Barion Pixel

Kosár

0

Cégünkről

Cégünk, a MITEV Technológiai Kutató és Fejlesztő Kft egyik fő fejlesztési profilját a művészeti technológiák jelentik. Ennek szellemiségében került kifejlesztésre az EQUINOX BURNER fantázianévvel fémjelzett, fafelületek dombormintás égetésére tervezett technológia. Fejlesztéseink során sok esetben rendhagyó megoldásokkal igyekszünk kiszolgálni a felmerülő piaci igényeket, de számos ismert megoldás sajátságos javításával is komoly technológiai sikereket érünk el. A különleges képalkotási technológiák területe nem ismeretlen számunkra. Egy másik projektünk során olajfestmények másolásához, illetve digitális képek alapján történő megvalósításához szükséges szoftveres, és hardveres környezet fejlesztésén dolgozunk (https://painterpamm.com)

MITEV kft másik, jelentős fejlesztési irányát az energetikai rendszerek jelentik. Kizárólag rendkívül fejlett és hatékony, jellemzően zöld energetikai rendszerek, illetve űrkutatáshoz kapcsolódó technológiák kutatási és fejlesztési munkáival foglalkozunk. Az EQUINOX BURNER képégető technológia fejlesztője és az általa készített termékek kizárólagos gyártója a MITEV kft.

A Technológia

A MITEV Kft. „EQUINOX BURNER” néven egy új, égetéses eljáráson alapuló képalkotási technológiát fejlesztett ki. Az eljárás során, digitális képek alapján, egy speciális eszközzel kerül kialakításra mintázat fa felületébe.

A folyamat különlegességét a szürkeárnyalatos képek dombormintázatú égetéses kialakítása adja, amely a speciális eljárásnak köszönhetően selyemfényű felülettel (nem utólag felületkezelt) teszi még impozánsabbá a mintázat megjelenését. Az így létrehozott képek domború, és homorú élein megcsillanó fény rendkívül plasztikus látványt kölcsönöz azoknak.

A technológia  – így az eljárás, a mintázat elkészítéséhez szükséges berendezés, és az ezzel a módszerrel készített mintázatok/képek – a MITEV kft kizárólagos tulajdonát képezik.

X